Спорт

Тухел потврдио да напушта Бајерн: Та прича је завршена

Тренер фудбалера Бајерна Томас Тухел изјавио је да нема намеру да се предомисли и истакао да ће сигурно да напусти клуб из Минхена на крају сезоне
Тухел потврдио да напушта Бајерн: Та прича је завршенаGetty © Tom Weller/picture alliance

Тухел је у фебруару ове године са челницима Бајерна договорио раскид уговора на крају сезоне. Немачки тренер је са клубом из Минхена имао уговор до јуна 2025. године, али су две стране због лоших резултата Бајерна договориле превремени прекид сарадње.

Руководство Бајерна већ месецима тражи новог тренера, а клуб из Минхена су одбили Ћаби Алонсо, Јулијан Нагелсман и Ралф Рангник.

Поједини немачки медији су објавили да би Тухел могао да се предомисли и да остане тренер Бавараца до краја наредне сезоне.

"Бајерн активно тражи новог тренера од када смо договорили прекид сарадње. Претпостављам да су то радили и пре него што смо направили договор. То је веома лоше за мене да дођу и кажу: 'Опет ћемо да покушамо са тобом'. Не, што се мене тиче, та прича је завршена, све је јасно", рекао је Тухел за "Скај Немачка".

Бајерн је тренутно на другом месту на табели два кола пре краја Бундеслиге са 12 бодова мање од првопласираног Бајера из Леверкузена, који је пре неколико недеља обезбедио титулу.

Фудбалери Бајерна ће у среду гостовати Реалу у реванш дуелу полуфинала Лиге шампиона - у првом мечу одиграном ове недеље у Минхену, било је 2:2.

image