Спорт

Ђоковић креће на седми трофеј у "вечном граду"

Светски "број 1" почиње поход на турниру на којем је имао великих успеха током каријере
Ђоковић креће на седми трофеј у "вечном граду"Getty © Mike Hewitt

Најбољи тенисер света Србин Новак Ђоковић игра од 19 часова против Француза Корентана Мутеа у другом колу мастерса у Риму.

Ђоковић је био слободан у првој рунди, док је Муте савладао Руса Романа Сафијулина 3:6, 7:6 (7:1), 6:2.

"Имао сам доста времена да се одморим и тренирам", рекао је Ђоковић.

Ових дана је спаринговао са Григором Димитровим и Холгером Рунеом.

"Другачије је када тренирате са њима, играте, видите где је ваша игра, дижете форму за први званични меч. Надам се да ћу у Риму моћи да играм боље него у Монте Карлу. Жеља је увек да догурам далеко."

Француз је тренутно 83. тенисер света, а пласман у главни жреб изборио је као "лаки лузер".

"Волим да играм овакве мечеве. Још од малена тренирам за ово. Играо сам са Надалом на Роланд Гаролу, са Новаком у 'Берсију', играћу поново овде. При крају су каријере и то је шанса да их упознам, волео бих да играм и против Федерера", рекао је Муте и додао:

"Против Ђоковића ћу изаћи на терен да победим, као и сваки пут, чак и ако нисам фаворит. То је начин поштовања противника да одете тамо и победите га. Видећемо шта ће бити. Веома сам узбуђен. То је велики меч коме ћу приступити веома озбиљно. То ће бити један од највећих мечева које ћу одиграти у каријери. Покушаћу да играм своју игру, да га нападнем форхендом. Често у мечевима постоји решење да их добијете."

Србин и Француз састали су се само једном, било је то на мастерсу у Паризу 2019. године, када је Новак тријумфовао резултатом 7:6 (7:2), 6:4.

Ђоковић је шест пута освајао турнир у главном граду Италије, а последњу титулу подигао је 2022. године.

Мастерс у Риму се игра за наградни фонд од 7.877.020 евра.

image