Спорт

Кавани побеснео после испадања Уругваја и разбио ВАР монитор

Управо путем ВАР технологије је утврђено да Уругвај неће добити једанаестерац, баш онај који је могао да њихову селекцију одведе у осмину финала Мундијала
Кавани побеснео после испадања Уругваја и разбио ВАР мониторGetty © Stu Forster

Фудбалери Уругваја доживели су болан завршетак учешћа на Светском првенству у Катару, пошто им у последњем колу ни победа против Гане није била довољна да буду другопласирани у групи Х.

Уругвајци су испали са турнира након што је Јужна Кореја изненадила Португал и славила 2:1, чиме је на основу више постигнутих голова успела да се домогне осмине финала.

Тако ће Јужна Кореја ићи на мегдан Бразилу, док је Уругвају био неопходан још само један гол у њиховој победи 2:0 против Гане. А тај неуспех тешко је пао Единсону Каванију, искусном нападачу селекције Уругваја.

"Уруси" су повели 2:0 у првом полувремену након голова Деараскаете, а током утакмице у једној ситуацији нису добили једанаестерац који су тражили. Судија је прегледао ВАР снимак у спорној ситуацији, али је била донета одлука да фудбалер Гане није скривио прекршај у казненом простору свог тима.

Очито је то сметало Каванију, који је по изласку са терена након испадања са Мундијала одлучио да удари ВАР монитор и тако га обори. Камере су то забележиле, а вероватно ће Кавани због овога бити и новчано кажњен.

Али ништа од тога га неће претерано занимати - његов Уругвај свеједно неће играти у осмини финала...

Standings provided by Sofascore

image