Спорт

Србију чека велики пад на ФИФА листи - откривене све калкулације

Званична ФИФА ранг листа неће бити објављена док се не заврши Светско првенство у Катару, али већ сада су "орлови" пројектовани да забележе пад од девет позиција
Србију чека велики пад на ФИФА листи - откривене све калкулацијеGetty © Francois Nel

Фудбалска репрезентација Србије забележила је лош резултат на Светском првенству у Катару, пошто је такмичење окончала на последњем месту у групи Г, са само једним освојеним бодом и осам примљених голова.

"Орлови" су у одлучујућем мечу изгубили од Швајцарске 3:2, након чега је постало јасно да су турнир завршили на 29. месту од 32 селекције. Због тога, селекцију Драгана Стојковића очекује велики пад на ФИФА ранг листи.

Србија је пред почетак турнира била на 21. месту на ФИФА ранг листи, услед одличних резултата у Лиги нација и пласмана у "А" дивизију тог такмичења. Ипак, три слаба резултата у Катару донеће за сада пад за чак девет позиција, на 30. место ранг листе.

Нова, званична ФИФА ранг листа неће бити објављена пре краја Мундијала, али је због познатог начина на који се обављају калкулације могуће видети како би та листа изгледала након завршене групне фазе такмичења.

Тако је Србија остала без 37.15 бодова, па ће са 30. позиције гледати у леђа Украјини, Аустралији, Велсу и Тунису. Од ривала Србије у Катару, Бразил је тренутно пројектован да остане на првој позицији, Швајцарска је "скочила" четири места и сада је на 11. позицији, док је Камерун 33. тим света, али након великог успона од чак десет места.

image