Спорт

Никад отворенији Мундијал - 32 репрезентације, а нико нема три победе

Занимљив податак је испливао на површину по завршетку групне фазе Светског првенства у Катару, који показује колико су тимови на овом турниру уједначенији него иначе
Никад отворенији Мундијал - 32 репрезентације, а нико нема три победеGetty © Clive Brunskill

Завршено је такмичење по групама на Светском првенству. Србија није успела да се ни овог пута домогне нокаут фазе такмичења, али турнир у Катару се по још једном аспекту показао као историјски.

На последњем Мундијалу на ком ће учествују 32 репрезентације, први пут у историји се десило да ниједна од селекција не забележи све три победе у групној фази.

По две најбоље екипе из сваке од осам група избориле су пласман у осмину финала, која почиње већ у суботу, али ниједна од њих није успела да се тог дела такмичења домогне са савршеним учинком.

Откад се Мундијалу играју са 32 селекције, од 1998. године, увек се дешавало да макар једна екипа у групи забележи све три победе. Прилику да то учине у петак имали су Бразил и Португал, који су стартовали са две победе, али су једни изгубили од Камеруна, а други од Јужне Кореје.

Претходно је и Француска изгубила од Туниса након две стартне победе, па ни они нису успели да сачувају перфектан скор. Иначе, пет екипа је још увек без пораза у Катару - то су Холандија, Енглеска, Мароко, Хрватска и САД.

image