Спорт

Енглези се плаше "телевизијске клетве" - на том ТВ каналу ретко побеђују

Селекција Герета Саутгејта у недељу (20.00) игра меч осмине финала Светског првенства против Сенегала
Енглези се плаше "телевизијске клетве" - на том ТВ каналу ретко побеђујуGetty © Scott Olson / Staff

Енглеска је са седам бодова и девет постигнутих голова стигла до осмине финала Мундијала у Катару, где их очекује дуел против Сенегала, актуелног првака Африке.

Пулени Герета Саутгејта уверени су да и на овом турниру могу да направе одличан резултат као на последња два, али јавност у Енглеској плаши "телевизијска клетва" - ову утакмицу неће преносити Би-Би-Си.

Наиме, од Светског првенства 1998. године, утакмице Енглеске на Мундијалима нису преношене само на поменутом јавном сервису Уједињеног Краљевства, већ и на каналу Ај-Ти-Ви (ITV). А када ова телевизија преноси њихову селекцију, резултати су далеко лошији.

Статистика је неумољива. Током протеклих 25 година, Ај-Ти-Ви је преносио 16 утакмица Енглеске на Мундијалима, а само на три меча су Енглези изашли као победници. Забележили су још шест ремија и седам пораза (рачунајући и оне после пенал-серија).

Са друге стране, Би-Би-Си "пролази" далеко боље. У истом периоду, просек Енглеске износи 71 одсто победа, у поређењу са 19 одсто када мечеве преноси Ај-Ти-Ви. Уосталом, "клетва" је настављена и на овогодишњем турниру - обе победе у групној фази преносио је Би-Би-Си, док је реми 0:0 против САД био емитован на Ај-Ти-Вију.

Само још да видимо могу ли Сенегалци да наставе овај низ...

image