Спорт

Фудбалер Аустралије заплакао пред камерама: Кад Аргентинци овако славе...

Џексону Ирвајну је јако тешко пао пораз његове селекције у осмини финала Светског првенства
Фудбалер Аустралије заплакао пред камерама: Кад Аргентинци овако славе...Getty © Buda Mendes / Staff

Фудбалери Аустралије завршили су на трећем месту у групи азијских квалификација, иза Саудијске Арабије и Јапана. Била су им потребна два баража да би стигли до Светског првенства у Катару.

А тамо су успели да стигну до осмине финала на изненађење светске јавности и намуче Аргентину. Али и поред тога, везиста Џексон Ирвајн тешко је доживео пораз.

Аргентина је у суботу увече славила резултатом 2:1, а све то су заједно са навијачима прославили у правом делиријуму, као да су остварили далеко већи успех него улазак у четвртфинале против екипе против које су били велики фаворити.

То је приметио и Ирвајн, који је у разговору за аустралијске медије био врло емотиван и није могао да задржи сузе.

"Када Аргентинци овако славе победу против Аустралије, мислим да то показује какав отпор смо им пружили данас. Тешко је у овом тренутку било шта рећи када је још увек све тако свеже. Надамо се да смо све вас код куће учинили поносним", рекао је уплакани Ирвајн.

Иначе, Аустралија је у последњем минуту надокнаде времена имали најбољу шансу на утакмици и прилику да изборе продужетке, али Гуол Канг није искористио прилику да матира Емилијана Мартинеза.

image