Србија и Балкан

Вучић: Албанци дигли борбену готовост, предузећу све мере да заштитимо наш народ и сачувамо Србију

Председник Србије Александар Вучић поручио је да ће дати све од себе да сачува мир и стабилност на Косову и Метохији
Вучић: Албанци дигли борбену готовост, предузећу све мере да заштитимо наш народ и сачувамо Србију© FOTO TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ/

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће предузети све мере да заштити Србе на Косову и Метохији и сачува Србију.

"Дајемо све од себе да сачувамо мир и стабилност. Нажалост, нису хтели да нас слушају, или их није интересовало да нас чују. Данас је српском патријарху господину Порфирију забрањен улазак на Косово и Метохију. Никада се то у историји није догодило. И баш их брига! Бесмислено саопштење, неважно. Али ће и даље да говоре само о српским барикадама које су само знак незадовољства и борбе српског народа да буду своји на своме и ништа више", навео је Вучић на Инстаграму.

"У складу са тим, желим да вас обавестим да смо у тешкој ситуацији, али да ћемо дати све од себе, бринућемо на сваки начин да сачувамо мир и стабилност и заштитимо свој народ на северу Косова и Метохије. У складу са тим, а после наоружавања Албанаца и после подизања њихове борбене готовости, предузећу све мере да заштитимо свој народ и сачувамо Србију", додао је он.

Према незваничним информацијама до којих су дошле "Новости", очекује се да ће Вучић одговорити на "непосредну ратну опасност" која прети српском народу на Косову у Метохији, и да би оружане снаге Србије морале да буду подигнуте у највиши степен приправности.

Лист наводи и да су власти у Приштини ставили КБС у пуну борбену готовост и да су спремни да изврше удар на север Косова и Метохије са 1.500 својих припадника.

Према писању "Новости", које се позивају на извор близак Кфору, Приштина је издала наређење припадницима снага безбедности да ноћас буду у касарнама или у домету мобилних телефона, спремни за покрет у току ноћи.

image