Србија и Балкан

Кинески председник честитао Дан државности Србије: Заједно штитимо међународно право

Пријатељство Кине и Србије превазилази планине и океане, временом постаје све чвршће, а наше две земље су добри пријатељи и партнери, поручио Си Ђинпинг
Кинески председник честитао Дан државности Србије: Заједно штитимо међународно право© Tanjug/Li Xueren/Xinhua via AP

Председник Народне Републике Кине Си Ђинпинг, честитао је Дан државности Србије и  поручио да "заједно радимо на очувању међународне правде и одбрани међународног права".

"Поводом Дана државности Републике Србије, желим у име Владе и народа Кине, као и у своје лично име, да Вама и пријатељској српској Влади и народу упутим срдачне честитке и најбоље жеље", написао је кинески председник у честитки упућеној председнику Србије Александру Вучићу.

Кинески председник је оценио да Србија храбро напредује на путу националног препорода и економског развоја, а животни стандард грађана се непрекидно побољшава.

"Пријатељство Кине и Србије превазилази планине и океане, временом постаје све чвршће, а наше две земље су добри пријатељи и партнери, који уз међусобно поштовање и поверење, континуирано развијају сарадњу", поручио је Си, преноси Танјуг.

 Истакао је да се заједничким напорима кинеско-српски односи све брже развијају.   

"Области практичне сарадње постају све веће, садржаји све богатији, а то нашим народима доноси просперитет. Заједно радимо на очувању међународне правде, одбрани међународног права и основних принципа међународних односа и активно, руку под руку, одговарамо на историјске промене у свету", написао је кинески председник.

Председник Си је у писму навео да придаје велики значај развоју односа Кине и Србије.

"Спреман сам да са Вама уложим заједничке напоре како бисмо удружено јачали развојне стратегије наших земаља, продубили и ширили међусобно корисну сарадњу у свим областима, али и подигли свеобухватно стратешко партнерство Кине и Србије на још виши ниво, у циљу што бољег живота наших народа. Желим Вашој земљи пуно просперитета, а народу срећу и благостање", поручује се у честитки кинеског председника, коју је Вучићу уручила амбасадорка те земље Чен Бо.

image