Србија и Балкан

Брнабић: Земље које су родиле независно "Косово" данас кажу "доста нам је"

Александар Вучић је знао да ће Приштина тешко испунити Заједницу српских општина и да ће онда тражити нешто ново, каже Ана Брнабић
Брнабић: Земље које су родиле независно "Косово" данас кажу "доста нам је"© Танјуг/Влада Републике Србије/Слободан Миљевић

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да је изузетно важно што је председник Србије Александар Вучућ присуствовао састанцима на Минхенској безбедносној конференцији.

Одрадио је, како каже, огроман и добар посао за Србију.

"Ни у једном тренутку од 2012. од када је дошла победа на изборима, није мислио да ће однос са земљама које су промотери косовске независности да се промене. Градио је односе на други начин, привлачењем инвестиција, представљајући Србију која сме и може да каже не, а када каже да уради свој део посла. Природно је да имате добре односе колико год се не слагали са неком земљом. Имате 95 одсто немачких инвеститора који кажу да ће поново да улажу у Србију. Гради се где може, а са тим штите интереси Србије", истакла је Брнабић на ТВ Пинк.

Како наводи, Вучић је успео немогуће јер постоје "земље које су родиле независно Косово, а које данас кажу 'доста нам је овога, Србија је конструктиван партнер'".

"То није пало са неба, нико не воли претерано Србију, ту нема љубави. То се десило тако што се Вучић пре десет година сетио ЗСО, и уградио га у Бриселски споразум, знајући да ћемо га се држати. Знао је да ће то бити наша снага, сигурност и безбедност. Тешко ће ићи преко тога, и знао је да ће Приштина тешко то испунити, и да ће онда тражити нешто ново", рекла је премијерка Србије.

image
VV inauguration
banner