Србија и Балкан

На КиМ осуђен бивши полицајац Ненад Ђурић због наводног непријављивања годишњих прихода

Према пресуди, казна затвора од 4 месеца неће бити извршена, ако Ђурић у року од годину дана не учини друго кривично дело
На КиМ осуђен бивши полицајац Ненад Ђурић због наводног непријављивања годишњих прихода© TANJUG/ IVAN RADULOVIC/ nr

Основни суд у Митровици осудио је бившег директора Регионалне полицијске управе у Северној Митровици Ненада Ђурића, на казну од 1.000 евра и условну казну затвора у трајању од четири месеца, због оптужби да се није правилно изјаснио у вези са имовинским стањем у 2020. години, преноси приштински портал "Репортери".

Ђурићу је изречена и додатна казна - забрана вршења функција у државној управи или јавној служби у трајању од две године.

Пресуду Ђурићу објавио је данас судија Џемајл Исуфи, преносе приштински медији.

Ђурић је оптужен да није правилно пријавио приходе Агенцији за борбу против корупције за период од 1. јануара до 31. децембра 2020. године, наводећи да је током 2020. године остварио нето приход од 14.760 евра, иако је остварио нето приход 19.342,1 евра, што значи да је пријавио 4.582,15 евра мање.

Према пресуди, казна затвора од четири месеца неће бити извршена, ако оптужени у року од годину дана не учини друго кривично дело.

Такође, српски полицајац је обавезан да плати трошкове поступка и то 30 евра на име судске таксе и 20 евра на име таксе за накнаду штете оштећенима кривичног дела.

На ову пресуду странке имају право жалбе у року од 30 дана, по новом Законику о кривичном поступку.

Подсетимо, полиција тзв. Косова је 3. новембра 2022. године, на препоруку Косовског полицијског инспектората, суспендовала регионалног директора полиције за северни регион Ненада Ђурића, након што је одбио да спроведе одлуку привремених приштинских институција о пререгистрацији аутомобила који имају регистарске таблице издате од Србије у тим РКС – "Република Косово". После ове одлуке припадници српске заједнице напустили су привремене приштинске институције.

image