Србија и Балкан

Ракић: Срби више неће да трпе терор; Ђурић: Напуштам косовску полицију

Лидер Српске листе је рекао да ће се прекосутра одржати први протест
Ракић: Срби више неће да трпе терор; Ђурић: Напуштам косовску полицијуNone © TANJUG/ RADE PRELIC

Лидер Српске листе Горан Ракић изјавио је данас да је албански режим у Приштини показао да их не интересује ништа, ни Заједница српских општина, а ни српски народ.

"Нарочито нас је забринуло то што је суспендован командир Ненад Ђурић и то је кап која је прелила чашу", казао је Ракић.

Он је додао да терор који спроводи Приштина Срби више неће и не могу да трпе.

"Сутра ћемо имати састанак са свим руководиоцима институција на северу и донећемо одлуке. Прекосутра у 12 часова имаћемо први протест. Демократски, ненасилан отпор народа. Али ми заиста не знамо у шта то може да се претвори. Никада нећемо стати, нећемо се мирити. Нека ово чују земље Квинте", рекао је Ракић.

Дојучерашњи директор полиције на северу Ненад Ђурић је рекао да је одлучио да више не буде припадник полиције тзв. Косова.

"Моје порекло ми не дозвољава да будем нешто друго и нема те уцене која то може да промени. Желим да се захвалим свима који ми дају подршку, мојој породици, колегама и пријатељима, мојој држави Србији и председнику Александру Вучићу. И то ми даје снагу да све ово издржим. Нисам више члан косовске полиције јер желим да будем чиста образа и уздигнута чела", рекао је Ђурић.

Како наводе ”Новости”, приштински премијер Аљбин Курти планира да на упражњено Ђурићево место постави другог Србина - Милорада Ћорца. Његов одговор на ову понуду ће, како се наводи, бити познат сутра.

image