Србија и Балкан

Милатовић: Ђукановић је организовао физички атак на мене

Убеђен сам да ћу у другом кругу однети велику заједничку победу над једним човеком прошлости, подела и сиромаштва, поручио је председнички кандидат Покрета Европа сад Јаков Милатовић
Милатовић: Ђукановић је организовао физички атак на мене© FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Председнички кандидат Покрета Европа сад Јаков Милатовић казао је да је председнички кандидат Демократске партије социјалиста (ДПС) Мило Ђукановић у првом кругу председничких избора "достигао максимум" и да је убеђен да ће у другом кругу однети велику заједничку победу.

"Као што сам обећао да ћемо успети, синоћ сам показао да смо успели. Ово је прво полувреме, а у другом ћемо запечатити заједничку победу против политике поделе и сиромаштва", казао је Милатовић гостујући телевизији "Вијести".

Упитан да ли у другом кругу очекује могућност нових напетости и медијских спинова, каже да ће наставити да шаље позитивне поруке и да ставља акценат "на ствари које нас уједињују", као и на европске интеграције.

"Шта ће Ђукановић да ради - то је Ђукановићев проблем. Знате и сами да је тај човек у недостатку аргумената организовао физички атак на мене. Ја се надам да ће у наредних 15 дана полиција и наше службе безбедности успети да одрже ситуацију апсолутно под контролом", рекао је Милатовић.

Он се захвалио свима који су га подржали у председничкој трци и свима који су гласали на изборима.

"Желим да будем председник свих грађана и то желим делима да покажем. Поруке које су дошле од Мандића, Бечића, Абазовића и Даниловића су јако добре и на нама је свима да заједнички запечатимо ову победу 2. априла и отворимо врата једне демократичније и економски развијеније Црне Горе", поручио је Милатовић.

Истакао је и да је у добрим односима са победницима парламентарних избора 2020. године.

"Сад је пред нама заједничка борба 2. априла, а онда иду ванредни парламентарни избори. Суштина је да након победе над Ђукановићем 2. априла добијемо једну политички стабилну владу, која ће наставити реформе које смо започели и увести земљу у Европску унију", рекао је Милатовић.

Коментаришући изјаву Ђукановића да ће остварити победу у другом кругу и да рачуна на одређене резервоаре гласова који нису активирани у првом кругу, Милатовић је казао да "како је лагао овај народ 30 година, тако синоћ вероватно мало лаже и самог себе".

"Ђукановићев максимум је постигнут синоћ. Убеђен сам да ћу у другом кругу однети велику заједничку победу над једним човеком прошлости, подела и сиромаштва и да ћемо га у потпуности послати у политичку прошлост", навео је.

Додао је да ће многи који су гласали у недељу за Ђукановића гласати за њега у другом кругу.

"Свима је јасно да је то човек који је у потпуности превазиђен политичар", закључио је Милатовић. 

image
VV inauguration
banner