Србија и Балкан

Још један Србин ухапшен на КиМ: Бивши полицајац одведен са Јариња

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је да је хапшење бившег српског полицајца наставак притисака и прогона српског народа на КиМ, посебно полицајаца који су новембра прошле године скинули униформу полиције тзв. Косова
Још један Србин ухапшен на КиМ: Бивши полицајац одведен са Јарињаwww.globallookpress.com © Depo Photos/Keystone Press Agency

На Јарињу је данас око 18 сати ухапшен Србин Миљан Ј., бивши полицајац, који се са супругом и двоје малолетне деце, старости седам и пет година, враћао из правца Рашке у Лепосавић у којем живи.

Супруга ухапшеног, која није желела да јој се спомиње име, рекла је за Косово онлајн да им је још након прегледа докумената на административном прелазу Јариње приликом изласка са тзв. Косова, речено да нешто није у реду, али им је дозвољено да наставе путовање.

Полицајци су, тада, пренела је, рекли да је вероватно у питању нека грешка. Међутим, приликом повратка, на Јарињу су их најпре држали сат и по времена због наводне процедуре и исправке грешке.

Жена је са двоје деце морала да чека у аутомобилу и, како каже, у једном тренутку је видела како полицајци тзв. Косова, наоружани дугим цевима, њеном мужу стављају лисице на руке и одвозе га у правцу Северне Митровице.

По потресену жену и двоје деце дошли су рођаци, пошто она нема возачку дозволу.

Канцеларија за КиМ: Наставак прогона Срба, посебно полицајаца

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је да је данашње хапшење бившег српског полицајца Миљана Ј. на Јарињу наставак притисака и прогона српског народа на КиМ, посебно полицајаца који су новембра прошле године скинули униформу полиције тзв. Косова.

Додаје се да је Миљан Ј. ухапшен пред очима супруге и двоје малолетне деце који су његовим изненадним хапшењем претрпели огроман стрес.

Одмах по сазнању о Миљановом хапшењу Канцеларија за Косово и Метохију је ангажовала адвоката који ће га бранити и помагати му у овом случају, а представници Канцеларије су ступили у контакт са његовом породицом, како би им и на тај начин пружили преко потребну подршку и понудили сву помоћ.

"Једно од главних питања које се поставља јесте како се то Миљан Ј. годинама слободно кретао преко административних прелаза и био у служби Косовске полиције, а сада му се преко ноћи откривају некакве тајне потернице и на терет стављају дела стара више година? То довољно говори о природи овог монтираног и политичког хапшења и намерама Приштине да се обрачунава са Србима које не може да натера да се врате у Косовску полицију", истиче се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Полиција о хапшењу Србина на Јарињу

Полиција тзв. Косова огласила се вечерас саопштењем поводом хапшења Србина на прелазу Јариње, наводећи да је ухапшен због сумње на умешаност у кривична дела организованог криминала, примања мита и злоупотребе овлашћења.

"У вечерњим сатима, на прелазу Јариње, по активној потерници Основног суда, приведен је мушкарац, косовског држављанства (М.Ј.). Осумњичени је тражен због основане сумње на умешаност у кривична дела као што су организовани криминал, примање мита и злоупотреба овлашћења", наводи се у саопштењу.

Додаје се да ће све даље радње и поступци бити предузете у сарадњи и координацији са правосудним органима.

image