Србија и Балкан

ЕУ: Од Београда и Приштине 4. априла очекујемо да допринесу брзом спровођењу договореног

На састанку двојице главних преговарача Београда и Приштине, чији ће домаћин бити специјални изасланик ЕУ за дијалог Мирослав Лајчак, разговараће се о свим детаљима у вези са спровођењем Споразума од 27. фебруара и његовог Анекса од 18. марта
ЕУ: Од Београда и Приштине 4. априла очекујемо да допринесу брзом спровођењу договореног© TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ bs

Европска унија очекује од састанка Београда и Приштине који ће бити одржан у уторак, 4. априла у Бриселу, да обе стране допринесу атмосфери помирења, нормализације и брзог спровођења договореног, саопштила је прес служба ЕУ

Како се наводи, на састанку двојице главних преговарача Београда и Приштине, чији ће домаћин бити специјални изасланик ЕУ за дијалог Мирослав Лајчак, разговараће се о свим детаљима у вези са спровођењем Споразума од 27. фебруара и његовог Анекса од 18. марта, а стране су се обавезале да ће се уздржати од било каквих радњи које би имале супротан ефекат.

Поводом објава да споразум о регистарским таблицама на северу Косова и Метохије истиче у поноћ, из ЕУ је саопштено да тај споразум постигнут 23. новембра нема рок важења.

То је потврдио и председник Србије Александар Вучић обилазећи Рашки округ где је новинарима рекао да се показало да Београд ништа није слагао по том питању.

"Ништа их нисмо слагали, рекли смо истину, односно, да тај договор око таблица нема ограничења, као што је рекао и Стано", казао је Вучић.

image