Србија и Балкан

Снег изазвао хаос на путевима у Београду: За 15 сати чак 70 саобраћајних несрећа

Највише незгода догодило између 7 и 10 часова, где је за три сата пријављено више од 30 саобраћајних несрећа
Снег изазвао хаос на путевима у Београду: За 15 сати чак 70 саобраћајних несрећа© TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Заменик командира за увиђаје саобраћајних несрећа Ивица Булатовић рекао је данас да је од поноћи, када је обилан снег почео да пада у Београду, до 15 часова пријављено око 70 саобраћајних незгода у којима је 12 особа лакше повређено.

Булатовић је за Танјуг рекао да су у Узун Мирковој улици оборена два пешака, док је у Улици Тошин бунар приликом кочења аутобуса повређено троје путника.

"Узрок незгода је углавном неприлагођена брзина стању пута и условима саобраћаја, односно несагледавање саобраћајне ситуације на правилан начин", рекао је Булатовић.

Додао је да се највише незгода догодило између 7 и 10 часова, где је за три сата пријављено више од 30 саобраћајних несрећа, због чега је, како је рекао, додатно ангажован одређен број патрола.

Булатовић је подсетио да је законом прописано да су зимске гуме обавезне на возилима у периоду од 1. новембра до 1. априла када се на коловозу налази снег, лед или поледица.

"После тога нису обавезне, али је препоручљиво и није кажњиво да возач има зимске гуме", рекао је Булатовић.

Он је позвао возаче да без преке потребе не излазе на пут и да сагледају своје могућности управљања возилом, као и техничке могућности возила, односно да ли је довољно технички опремљено за тренутне услове.

image