Србија и Балкан

Абазовић поднео кривичне пријаве против функционера бивше власти

Премијер Црне Горе поднео доказе да је влада Душка Марковића уништила све тонске записе са седница
Абазовић поднео кривичне пријаве против функционера бивше властиwww.globallookpress.com © Dimitrios Karvountzis/Keystone Press Agency

Премијер Црне Горе Дритан Абазовић поднео је кривичне пријаве Специјалном државном тужилаштву против бивших високих функционера оптужујући их да су починили вишемилионску штету доделом функционерских станова и стамбене помоћи. 

Како је рекао на конференцији за новинаре, пријаве су поднете против Предрага Бошковића, Драгице Секулић,Будимира Шегрта, Дамира Шеховића, Османа Нурковића, Сузане Прибиловић, Ивана Брајовића, Суада Нумановића, Сање Влаховић, Дражена Миличковића, Јелене Радоњић и Александра Јовићевића.

Премијер Црне Горе тврди да је приликом транспорта грађе Владе према Државном архиву нестало 60 регистратора.

"Влада Душка Марковића је донела одлуку да се униште сви тонски записи са седница! Ради се о записима од 2010. до 2020. Ми смо проследили документацију, са свим доказима", казао је Абазовић.

Влада ове податке није раније објавила, јер су из ДПС власти тражили од Државног архива да на "30 година закључа ове документе".

"Скинули смо ознаке тајности и тражили од Државног архива да откључа документацију", додао је Абазовић.

Саветник за правна питања председника владе Црне Горе Иво Шоћ саопштио је да је сваки документ у вези са доделом станова имао степен тајности интерно.

"Већина судија и тужилаца морала је да прође дугу процедуру, док су њихове повлашћене колеге лако стизале и до 40.000 евра", изјаснио се Шоћ.

Премијер Абазовић је истако да је једини епилог који има смисла тај да они који су незаконито добили новац, тај новац врате у буџет.

image