Србија и Балкан

Младић из Бихаћа прети сличним крвавим пиром какав се десио у Београду

Полиција у Унско-санском кантону тврди да има све информације, а школа да нема потребе за паником и да је ситуација под контролом
Младић из Бихаћа прети сличним крвавим пиром какав се десио у Београду© TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

У Бихаћу је данас ухапшен младић А. З. из тог града који је претио да ће у Економској школи починити масакр сличан оном који се у среду догодио у Београду.

Њега су привели припадници Федералне управе полиције.

Како је саопштено из ФУП, А. З. је ухапшен по захтеву Кантоналног тужилаштва Унско-санског кантона предузимајући мере и радње из своје надлежности.

А. З. рођен 2005., ухапшен је, наводи се, због сумње у извршење кривичних дела "угрожавање сигурности".

Приведени ће након криминалистичке обраде бити предат у надлежност Кантоналном тужилаштву Унско-санског кантона.

На друштвеним мрежама су се појавиле и објаве оних који хвале овај монструозан чин дечака, пише портал.

"Онај дечак што је убио осморо деце је краљина за мене! Онакво нешто и ја спремам већ дуже време за Економску школу у Бихаћу. Биће незапамћен масакр у Бихаћу, то вам се кунем животом! Кад сте ме знали сви осуђивати и избегавати, због тога ће да буде терор", написао је А. З.

Одмах је уследило и саопштење Мешовите средње школе.

"Обавештавамо све ученике наше школе, као и њихове родитеље, да због ситуације која је настала због објаве нашег бившег ученика З. А., да нема потребе за паником. Надлежни органи су уредно и на време обавештени и реаговали су у складу са својим овлашћењима", наводи се у саопштењу.

Информацију о овом немилом случају има и полиција, што је и потврђено из МУП Унско-санског кантона, пише "Аваз".

"Имамо информацију. Обавештава се и тужилаштво. То је особа која је позната полицији. Не знамо које је годиште. Мислим да јесте малолетан. Не знамо да ли је ико пријавио. Ми смо то видели на друштвеним мрежама и онда ми то по службеној дужности проверавамо", рекао је Бахрудин Џелалагић, портпарол МУП Унско-санског кантона.

image