Србија и Балкан

Гимназија "Руђер Бошковић" о инциденту: Повређени ученик и наставница имају лакше телесне повреде

Бивша ученица прошла контролу обезбеђења и пријавила да је дошла у посету другарици, потом је извадила нож и у раме убола једног од ђака (15) којег су наставници покушали да заштите
Гимназија "Руђер Бошковић" о инциденту:  Повређени ученик и наставница имају лакше телесне повреде© TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Након јучерашње трагедије у београдској основној школи на Врачару, део јавности је забринут да је Пандорина кутија отворена.  

Данас су забележени инциденти мањих размера у неколико школа у Србији, а најозбиљнији се одиграо у Гимназији "Руђер Бошковић" на Бановом брду у Београду, где је бивша ученица (15) око 13 часова, ножем повредила ученика и наставницу након чега су је преузели припадници полиције а сада је смештена у психијатријску установу ради обављања прегледа.

Она је, и раније имала психичке проблеме, а пре пар месеци је избачена из поменуте школе, сазнаје Танјуг.

Из управе Гимназије саопштили су да је некадашња ученица дошла у посету другарици која похађа ову школу.

"Након што је бивша ученица прошла контролу обезбеђења и пријавила да је дошла у посету другарици, провела је неко време у школи без икаквих назнака да би могло доћи до било каквог инцидента", наводи се у саопштењу и додаје да је током малог одмора, између два часа, бивша ученица у ходнику гимназије изненада извадила кухињски нож.

Том приликом напала је једног ученика и наставницу која је покушала да га заштити.

"Нож је имала скривен код себе, пришла је једном ученику (15) са леђа и убола га рамена наневши му лакшу телесну повреду. У истом тренутку, троје наставника који су били присутни у ходнику одмах су реаговали и заштитили присутну децу. Током одузимања ножа бившој ученици једна наставница је задобила две посекотине", додаје се.

Одмах је дотрчао и радник обезбеђења који је бившој ученици ограничио слободу кретања, наводе из управе.

Наглашавају да су истог момента позване полиција и Хитна помоћ, чији су припадници веома брзо стигли на лице места. 

"Припадници полиције су преузели бившу ученицу, а повређенима је указана лекарска помоћ. Након што су лекари констатовали лакшу телесну повреду код ученика и посекотине код наставнице, они су пуштени својим кућама", откривају из гимназије.

Управа школе је у најкраћем могућем року, одмах по прикупљању релевантних информација, о немилом догађају обавестила родитеље ученика, а стручне службе су обавестиле ученике да је дошло до инцидента и упутили их у безбедносну процедуру о напуштању школског кампуса и организованог превоза до њихових кућа, односно о преузимању од стране родитеља.

image