Србија и Балкан

Преминула Љиљана Булатовић Медић

Била члан више новинарских и књижевних удружења: од Удружења књижевника Србије, савеза писаца Русије, до почасног члана Удружења писаца Десанка Максимовић из Торонта
Преминула Љиљана Булатовић Медић© Принтскрин/Хепи Телевизија

Љиљана Булатовић Медић, дугогодишњи новинар и аутор више књига о страдању Срба у БиХ и на Косову и Метохији, преминула је у 84. години живота у Београду, сазнаје РТ Балкан.

Булатовић је рођена у Томашеву код Бијелог Поља, а од 1975. године радила је као новинар и уредник у више редакција: "Експрес политика", "Илустрована политика", као и дописник више страних медија.

Била члан више новинарских и књижевних удружења: од Удружења књижевника Србије, савеза писаца Русије, до почасног члана Удружења писаца Десанка Максимовић из Торонта.

Аутор је више аутентичних сведочанстава из ратова деведесетих, а посебно књига о Радовану Караџићу и генералу Ратку Младићу. Један је од оснивача и члан Међународног одбора за истину о др Радовану Караџићу, а последњих деценија свог живота посветила је разоткривању лажи о догађајима током рата у БиХ, а посебно догађајима у Сребреници, због чега је често била на мети критика и вербалних напада бошњачких шовиниста.

Добитник је више престижних домаћих и међународних награда међу којима се издвајају "Златни витез", "Златно перо" и многе друге.

Време и место сахране биће накнадно саопштени.

image