Србија и Балкан

Посланик ДФ-а: Одлуку о гласању Црне Горе да тзв. Kосово уђе у Савет Европе донеле су амбасаде

Осим што су амбасаде умешане у одлуку о тзв. Kосову, можемо да извучемо закључак да су биле умешане и у хапшење Мила Божовића, како би се ДФ ослабио у сусрет изборима који ће се, можда, одржати 11. јуна, рекао Јован Вучуровић
Посланик ДФ-а: Одлуку о гласању Црне Горе да тзв. Kосово уђе у Савет Европе донеле су амбасадеwww.globallookpress.com © Central Election Commission of R

Одлуку о томе да Црна Гора гласа да тзв. Kосово уђе у Савет Европе донеле су амбасаде у Подгорици, изјавио је данас посланик Демократског фронта (ДФ) Јован Вучуровић.

"Сигуран сам да су одлуку да Црна Гора гласа да такозвано Kосово уђе у Савет Европе донеле амбасаде и да је ту наредбу извршио неко из владе. Потпредседник владе (Владимир) Јоковић каже да није знао за ову одлуку, а други део владе доминантно одлучује о томе, што је скандал и личи на једну тик-ток политику", изјавио је Вучуровић на данашњем скупштинском Одбору за међународне односе и исељенике.

Функционер ДФ је додао да су амбасаде уплетене и у хапшење Мила Божовића, председника Општине Будва.

"Осим што су амбасаде умешане у одлуку о тзв. Kосову, можемо да извучемо закључак да су биле умешане и у хапшење Мила Божовића, како би се ДФ ослабио у сусрет изборима који ће се, можда, одржати 11. јуна", рекао је Вучуровић.

Према његовим речима, када је видео да је премијер Дритан Абазовић био у Пећкој патријаршији, знао је да "следи неки потез који ће бити усмерен против Србије, српског народа".

"Ово је понижење српског народа у Црној Гори, традиционалне Црне Горе и стављање соли на љуту рану Србији", рекао је Вучуровић, пренео је подгорички портал Борба.

image