Србија и Балкан

Саслушана мајка К. К: Постављено јој 10 кључних питања

Градском центру за социјални рад наложено је да изврши дијагностичку процену функционисања породице дечака
Саслушана мајка К. К: Постављено јој 10 кључних питања© Танјуг/Тара Радовановић

Мајка дечака К. К, који је осумњичен да је починио масовно убиство у Основној школи "Владислав Рибникар" у Београду, јуче је саслушана по захтеву Тужилаштва. Она је у полицију дошла да да изјаву и то у пратњи свог адвоката, пишу "Новости".

Иако нема званичног саопштења из тужилаштва, медији су објавили питања која су постављена на саслушању. 

Колико често је виђала сина, односно - код кога је више боравио, код ње или код оца, да ли је знала да је ишао у стрељану и ако јесте, какав је став имала о томе. Поставили су јој и питања да ли се дечак понашао чудно, да ли је био злостављан и занемариван, односно, да ли му је нешто ускраћивано, да ли се жалио на нешто. 

Шта је последње што јој је рекао пре него што је, како се сумња, починио масакр, да ли је имао неко трауматично искуство. Какав однос је имао са њом, оцем, фамилијом, пријатељима, колико је била упућена у његова интересовања и каква су она била, као и у каквим је односима била са оцем дечака.

Подсетимо, Тужилаштво је покренуло истрагу због сумње на занемаривање и злостављање.

Прво основно јавно тужилаштво у Београду је по службеној дужности формирало предмет у вези са догађајем у ОШ "Владислав Рибникар" од 3.5.2023. године, када је дечак (13) убио девет лица и ранио још четворо, од којих је једно преминуло, а како би се утврдило да ли се у радњама мајке дечака стичу елементи кривичног дела запуштање и злостављање малолетног лица, навели су из Тужилаштва.

"Тужилаштво је Полицијској управи за град Београд упутило захтев за прикупљање потребних обавештења којим је наложено да се саслуша осумњичена мајка, да се обави разговор са педагогом и психологом запосленим у ОШ 'Владислав Рибникар', као и да се предузму све друге мере и радње потребне за потпуно утврђивање чињеничног стања", додаје се у саопштењу тужилаштва.

Градском центру за социјални рад наложено је да изврши дијагностичку процену функционисања породице дечака и о томе достави извештај тужилаштву, као и да утврди да ли се наведена породица одраније налазила у евиденцији тог органа.

image