Србија и Балкан

Свечља: Ухапшен ветеран с Кошара Синиша Јевтић

Синиша Јевтић се на Косову борио и на Кошарама, навео је приштински министар унутрашњих послова и додао да Јевтић "поносно показује ордење које је добио од балканског касапина Милошевића"
Свечља: Ухапшен ветеран с Кошара Синиша Јевтић© TANJUG/AP Photo/Marjan Vucetic

Министар унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаљ Свечља објавио је да је српски војни ветеран Синиша Јевтић ухапшен, "убрзо након што је ушао на 'Косово' да се придружи насилној побуни".

Њега је до границе са Косовом отпратио ултранационалистички српски посланик Ерац Страхиња, из проруске крајње десничарске странке, наводи се у објави на Твитеру.

Он се на "Косову" борио и на Кошарама, навео је Свечља и додао да Јевтић "поносно показује ордење које је добио од балканског касапина Милошевића".

По његовим речима, пре доласка на Косово, Јевтић је делио трактате у којима је позивао ветеране да се мобилишу за "коначно ослобођење свете земље", мислећи Косово.

"У недељу увече, примећен је на видео снимцима са групом људи, међу којима је био и Страхиња, како певају српске националистичке песме, тврдећи да је Косово њихово. Јевтић се идентификује као Србин и Рус, отворено подржавајући агресију Русије на Украјину симболом 'З'", наводи се у твиту.

Свечља истиче да је тај симбол исцртан на аутомобилима полиције, КФОР-а и медија који покривају 'насилну руљу на северу'. Пре доласка на Косово, Јевтић је ширио поруке у којима позивај на нападе на КФОР и полицију.

image