Србија и Балкан

Педагошки колегијум "Рибникара" упутио апел медијима: Будите објективни и професионални

Педагошки колегијум је у саопштењу навео да ће награде из различитих области носити имена невиних жртава, баш како су они и били најбољи у различитим областима
Педагошки колегијум "Рибникара" упутио апел медијима: Будите објективни и професионалниNone © FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Педагошки колегијум ОШ "Владислав Рибникар" замолио је данас све медије да не преносе непроверене информације већ само релевантне.

"За чије добро преносите непроверене информације? Добро нам је познато шта значи имати нову, ексклузивну вест, па макар она била и најстрашнија и најболнија, само вас молимо да она буде релевантна", наведено је у саопштењу Педагошког колегијума.

Подсетили су, да су представници медија заједно са хитном помоћи, полицијом, родитељима и наставницима, чекали да након трагедије из школе "Владислав Рибникар" изађу деца и наставници.

"Сетите се са колико страха, дрхтања, стрепње, бола и суза смо чекали. Било је вас који сте плакали са нама, и у име тога, и у име дечјих жртава и нашег чувара, будите објективни и професионални. Покушавамо да окупимо своје ђаке, ми њихови наставници у нашем простору. Исцељујемо се међусобно и то учимо заједно. Идемо корак по корак, патимо тихо, учимо наглас, понављамо заједно и једни у другима тражимо сигурност", пише у саопштењу.

Награде из различитих области носиће имена настрадалих ђака

Додају да место на којем се догодио злочин треба да буде најузвишенији и најуређенији део школе.

"Обећана нам је помоћ Републике Србије за реновирање школе, а остало ће бити наша мисија - спомен на нашу децу, наше другаре, неговаћемо у континуитету. Награде из различитих области носиће имена наших невиних жртава, баш како су они и били најбољи у различитим областима", наведено је у саопштењу.

Наглашавају да осим родитеља страдале деце родитеља, школски педагошки колегијум најбоље зна, своје страдале другове и ученике, воли их и пати за њима.

"Пустите нас да у својој другој кући, тугујући, учимо, одрастамо и сазревамо, и ако Бог да, дочекамо нашег рањеног друга и ученика и нашу наставницу и колегиницу", закључује се у саопштењу Педагошког колегијума ОШ "Владислав Рибникар".

image