Србија и Балкан

Крај школске године за ђаке ОШ "Владислав Рибникар" 2. јуна

Завршетак школске године 2. јуна је једино решење за излазак из кризе, наводи се у саопштењу групе родитеља која је покренула иницијативу
Крај школске године за ђаке ОШ "Владислав Рибникар" 2. јуна© ATA Images, all rights reserved

Школска година за ученике ОШ "Владислав Рибникар" биће завршена у петак 2. јуна, договорено је на састанку родитеља ученика те школе, председника Александра Вучића и представника државних органа.

Завршетак школске године 2. јуна је једино решење за излазак из кризе, наводи се у саопштењу групе родитеља која је покренула иницијативу.

У Председништву је данас одржан састанак којем су присуствовали Миланка Негић, мајка девојчице Софије Негић, која је страдала у масакру 3. маја у ОШ "Владислав Рибникар", затим Бојана Недељковић – заменица председника Савета родитеља, представници свих релевантних државних установа и председник Александар Вучић.

На састанку је договорено да се школска година заврши 2. јуна, а да се од понедељка 5. јуна сви ученици "Рибникара" састају у ОШ "Свети Сава" у поподневној смени, где ће се одржавати активности које су за њих осмишљене.

У делу школе "Владислав Рибникар", у који се улази из Улице краља Милутина, биће направљен меморијални центар, као сећање на десеторо убијених у масаскру у тој школи. Ову иницијативу покренула је Миланка Негић, мајка настрадале Софије.

Како се наводи у саопштењу родитеља, бојазан око успеха деце "биће решена најбоље за децу, која ни на који начин неће бити оштећена". Родитељи су захвалили свима који су били уз њих после трагедије.

Део родитеља ђака школе "Владислав Рибникар" изнео је пред државне органе седам захтева, од којих се један по један испуњавају, преноси Н1.

Тако је Министарства просвете данас саопштило да је после ванредног инспекцијског надзора поднело предлог за разрешење директорке школе Снежане Кнежевић и формирање привременог органа управљања ОШ "Владислав Рибникар".

Претходно је издата грађевинска дозвола за реконструкцију школе, а Више јавно тужилаштво је саопштило да је преузело преткривични поступак против М.К, мајке дечака К.К. који је починио масовно убиство у школи 3. маја.

image