Србија и Балкан

Руска звезда вечерас на Тргу републике: Наша срца шаљу подршку српском народу

Сва питања у вези с оним што се догађа у свету налазе одговоре када се човек окрене својој историји, својим коренима, поручила је руска певачка звезда пред наступ у Београду
Руска звезда вечерас на Тргу републике: Наша срца шаљу подршку српском народу© Printskrin/YT

Руска певачка звезда Пелагеја, која је требало да наступа поводом Дана победе 9. маја, прво у Београду а потом у Новом Саду, а којој су концерти отказани због два масовна злочина, напокон је стигла у Србију.

Она ће вечерас одржати наступ на Тргу републике у 20 часова.

"Концерт је бесплатан, а на тргу ће бити места за све који воле руску песму", најавили су организатори.

Пелагеја је пореклом из Новосибирска, своје прве музичке кораке направила је у четвртој години, а од десете године носи титулу најбољег извођача Русије и руске Едит Пјаф.

Постала је први вокал у историји музичке школе коју је уписала као осмогодишњакиња и то без пријемног испита и била је први вокал у историји те институције. 

Пелагеја је стекла широку популарност и симпатије публике не само у Русији, него и широм света захваљујући пре свега свом препознатљивом гласу и аутентичном стилу извођења руске народне музике, којима додатну димензију дају занимљиви аранжмани с елементима етно-рока.

"Први пут наступамо на солистичком концерту који се, притом, изводи на тргу. Веома се бринемо да све прође како треба. Учинили смо све што зависи од нас, веома се одговорно према томе односимо. Веома смо се радовали, још и пред претходни долазак, који је одложен због трагичних догађаја и веома саосећамо са српским народом. Разумемо да је то изузетно страшан догађај... Сви моји пријатељи, када чују да путујемо у Србију, изговарају фразу: Сви Срби су наша браћа. Наша срца шаљу подршку српском народу и то нам је веома важно. Дуго смо чекали овај наступ, а сутра ћемо певати сви заједно и разменити енергију", рекла је руска уметница за "Спутњик".

Она је нагласила да сва питања у вези с оним што се догађа у свету налазе одговоре када се човек окрене својој историји, својим коренима.

"Све постаје много разумљивије – чак и без речи", казала је Пелагеја.

image