Србија и Балкан

Концерти Пелагеје за памћење: Руска музичка звезда за Дан победе у Београду

Ова девојка пореклом из Новосибирска, са три године научила је да чита, а са четири је направила прве кораке на музичкој сцени
Концерти Пелагеје за памћење: Руска музичка звезда за Дан победе у Београду© Skrivuts/Wikipedia

Највећа звезда руске народне музике Пелагеја, од своје десете године носи титулу "најбољег извођача", "руске Едит Пјаф", а представљана је и као "будућности светске оперске сцене". Почетком маја моћи ће да је упознају новосадска и београдска публика.

У Београду ће наступити на Дан победе 9. маја, на Тргу републике са почетком од 19.30 часова, док ће дан касније, 10. маја, концерт одржати и у Новом Саду на Тргу слободе у 20 часова.

"Дан победе је велики историјски дан за Русе, с тога смо желели да га обележимо и прославимо заједно са српском браћом једним грандиозним музичким спектаклом", за РТ Балкан каже организатор концерта Вјачеслав Чарски заменик директор Руског дома у Београду.

Према његовим речима, драго му је што српској публици могу да представе најквалитетнијег врхунског руског уметника каква је Пелагеја.

Ова девојка пореклом из Новосибирска, са три године научила је да чита, а са четири је направила прве кораке на музичкој сцени.

Локалну музичку школу уписала је као осмогодишњакиња без пријемног испита и била је први вокал у историји те институције. 

У својој богатој каријери издала је неколико албума, одржала је на стотине престижних такмичења и концерата и носилац је многобројних награда.

image