Србија и Балкан

Вучевић са директорима предузећа Одбрамбене индустрије: Унапређују Војску Србије

Предузећа одбрамбене индустрије Србије последњих неколико година бележе рекордне износе новог уговарања и реализације уговора
Вучевић са директорима предузећа Одбрамбене индустрије: Унапређују Војску Србије© Министарство одбране Републике Србије

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић састао се данас са директорима предузећа Одбрамбене индустрије Србије са којима је разговарао о значају опремања Војске Србије савременим наоружањем и војном опремом из развоја и производње са домаћег тржишта по већ закљученим уговорима.

Састанку су присуствовали државни секретари из Министарства одбране, помоћник министра за материјалне ресурсе и председници надзорних одбора предузећа.

Министар Вучевић је, у сарадњи са присутнима, дефинисао закључке и правце даљих активности у циљу што ефикасније реализације актуелних пројеката производње наоружања и војне опреме за потребе одбране и безбедности.

Министарство одбране је са одбрамбеном индустријом Србије закључило већи број уговора што захтева континуирану анализу степена њихове реализације и усмеравање активности на приоритетном обезбеђењу савременог наоружања у јединицама Војске Србије.

На састанку је потврђено да се последњих неколико година издвајају значајна средства за опремање Војске Србије савременим наоружањем и војном опремом што је допринело обимним развојним активностима, увођењу великог броја савремених средстава у наоружање Војске Србије, унапређењу технолошких капацитета предузећа из Одбрамбене индустрије Србије, расту упослености коопераната из малих и средњих предузећа и све већој заступљености производа из наших фабрика на светском тржишту.

Предузећа одбрамбене индустрије Србије последњих неколико година бележе рекордне износе новог уговарања и реализације уговора, па је Министарство одбране максимално укључено у циљу даљег унапређења достигнутог стања са акцентом на потребе Војске Србије.

image