Србија и Балкан

Вучевић обишао војнике на административној линији: Успешно извршавају све задатке (ФОТО, ВИДЕО)

Војска Србије у највишем је степену борбене готовости, у складу са одлуком председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића
Вучевић обишао војнике на административној линији: Успешно извршавају све задатке (ФОТО, ВИДЕО)© TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић обишао је данас Војску Србије у општинама Рашка, Нови Пазар и овде на Копаонику где је размештен део снага Војске Србије и имао је прилику да сагледа оспособљеност припадника војске, као и висок морал који их одликује.

"Уверио сам се да је расположење, мотивисаност и одлучност припадника Војске Србије и Министарства унутрашњих послова на високом нивоу, пуни су позитивног патриотског набоја, са очекивањима да чувамо мир и стабилност, али не смањујући нашу способност и одлучност да заштитимо суверенитет Републике Србије и све њене грађане", рекао је Вучевић.

Вучевић је рекао да је за грађане Србије најважније да су припадници Војске Србије спремни да одговоре на све додељене задатке.

"Војска Србије и припадници Министарства унутрашњих послова успешно реализују све задатке које држава поставља пред њих, а ми из света политике морамо да учинимо све да се нађе мирно политичко решење. Ако до тога не дође, држава Србија ће заштитити на сваки потребан начин све своје грађане", закључио је министар одбране.

Током обиласка, команданти јединица известили су министра одбране да су припадници Војске Србије спремни да изврше све задатке које пред њих постави државно руководство.

"Војска Србије у највишем је степену борбене готовости, у складу са одлуком председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића и са другим снагама безбедности Републике Србије прати развој ситуације на терену". 

Министар Вучевић одржао је састанак са високим старешинама Војске Србије, на коме је бити разматрана актуелна безбедносна ситуација, саопштило је Министарство одбране.

Он је обишао је данас део задејствованих снага Војске Србије и у разговору са њеним припадницима на матичним и издвојеним локацијама уверио се у њихову спремност и одлучност за извршавање свих додељених задатака.

Министар одбране имао је прилику да сагледа оспособљеност припадника Војске Србије, као и висок морал који их одликује, а који су показали приликом реализације свих сегмената ангажовања у оквиру задејствованих снага, саопштило је Министарство одбране.

image