Србија и Балкан

Тодић и Симић поднеће тужбу против новинара из Приштине и министра из Куртијеве владе

Pредставници општине Лепосавић у име Српске листе јасно и недвосмислено осуђују сваки напад на новинаре и истичу да је такво опхођење недопустиво
Тодић и Симић поднеће тужбу против новинара из Приштине и министра из Куртијеве владе© FOTO TANJUG/ STR

Српска листа саопштила је данас да су "бивши градоначелник Лепосавића Зоран Тодић и члан Председништва Српске листе Славко Симић  са својим адвокатом Небојшом Влајићем саставили заједничку тужбу против медијског радника Плеурата Салихуа који их је на Фејсбуку и у појединим медијима из Приштине лажно, без икаквог основа, доказа или утемељења довео у везу са нападом на новинаре у Лепосавићу 16. јуна".

Адвокат Тодића и Симића, саопштено је из Српске листе, пријавом, односно тужбом  обухватиће и министра локалне самоуправе у Влади у Приштини Елберта Kраснићија "због лажних и неоснованих оптужби које је објавио на њихов рачун на друштвеним мрежама и у неким од медија из Приштине, означивши их лажно као "вође криминалне групе" јер су се са народом окупили да мирно протестују испред зграде општине Лепосавић".

"Реч је о апсолутним лажима које представљају директну и недопустиву претњу и цртање мете на чело како Тодићу и Симићу, тако и свим грађанима Лепосавића који се три недеље окупљају да мирно бране своја основна људска права. Једини циљ оваквих претњи јесте да се Тодић и Симић, као и српски народ у Лепосавићу и широм севера застраше како би одустали од борбе за своје легитимне интересе и супротставе се Kуртијевом терору, што се никада неће догодити. С тим у вези, правни заступник Тодића и Симића тужбу ће поднети сутра", стоји у саопштењу Српске листе. 

Даље се наводи да су представници општине Лепосавић у име Српске листе јасно и недвосмислено осудили сваки напад на новинаре и истакли да је такво опхођење недопустиво, те да су се увек и у свакој прилици водили искључиво таквим начелима.

"Српски народ на северу Kосова и Метохије месецима трпи свакодневну репресију и терор Аљбина Kуртија и бруталност припадника његових специјалних јединица Kосовске полиције који на бруталан начин малтретирају мирољубиви српски народ, изазивају тензије и хапсе Србе без икаквих доказа и  кривице, као у случају Душана Обреновића, Радоша Петровића, Милуна Миленковића, Немање Влашковића и Далибора Спасића који страдају без икакве кривице. Чињенице које могу да потврде и припадници и представници мисије Kфор јесте да грађани Лепосавића готово три недеље мирно и достојанствено протестују испред зграде општине, као и да су Тодић и Симић у више наврата преговарали са представницима Kфор-а управо с циљем смиривања тензија на терену које подиже Приштина својим једностраним акцијама и сталним провокацијама", стоји у саопштењу Српске листе.

image