Србија и Балкан

Пленковић: Ванредна седница сутра, приступ Милановића политикантски

Став владе, што се ванредног заседања сабора тиче, је јасан, рекао је Пленковић на отвореној седници Владе
Пленковић: Ванредна седница сутра, приступ Милановића политикантски© Tanjug/AP/Francois Walschaerts

Премијер Хрватске Андреј Пленковић најавио је да ће ванредна седница, коју је сазвао председник Републике Зоран Милановић, бити одржана сутра, али и да је реч о политикантском приступу шефа државе који је, како каже, под притиском опозиције.

Став владе, што се тиче ванредног заседања сабора, је јасан, рекао је Пленковић на отвореној седници владе.

"Та седница ће бити одржана сутра. Две теме које је председник (Милановић) ставио су теме које ми решавамо стално. Свакодневно се бавимо питањем штрајка у правосуђу. Министар (Иван) Маленица тражи решење на дневној бази", рекао је Пленковић.

Хрватски премијер је рекао да је Милановић "дословно копирао" писмо председника Врховног суда Радована Добронића, преноси Танјуг.

"Послаћемо одговор председнику Врховног суда и позваћемо на даље разговоре. Расправљати на нивоу сабора може бити политички предложено, али решење ће бити донето у дијалогу са синдикатима", рекао је Пленковић.

Када је реч о "гасној афери" у ХЕП-у, Пленковић је нахвалио владу што је омогућила приуштиву цену плина и да тог енергента никада није недостајало.

"И ту причу с вишковима гаса расчистиће влада у оквиру својих надлежности и то доживљавамо као искључиво политикантски приступ председника који је овде заузео сасвим јасно и искључиво страну опозиционих политичких странака и деловао практички на темељу њиховог политичког притиска", рекао је Пленковић, пренели су хрватски медији.

Он је казао да је за хрватску јавност то итекако важно, а влада ће у оквиру својих активности наставити да решава оба ова питања без обзира на, како је навео, "притиске опозиције и без обзира на ове политикантске, пристране и практички у потпуности опозиционе иницијативе председника републике".

image