Србија и Балкан

Милановићеве лекције Пленковићу: За неке послове треба имати желудац, нема ту цмиздрења

Председник Хрватске поручио је да је и сам добијао претње, али да тиме не треба малтретирати јавност
Милановићеве лекције Пленковићу: За неке послове треба имати желудац, нема ту цмиздрењаwww.globallookpress.com © Miso Lisanin/ZUMAPRESS.com

Хрватски премијер Андреј Пленковић и чланови владе прошле недеље примили су дојаву о претњи убиством, на шта је данас крајње неумесно реаговао председник Хрватске Зоран Милановић.

Он је оштро критиковао чланове који седе иза врата Банских двора, због обелодањивања последњих претњи. Поручио је да је и сам добијао претње, али да  тиме не треба малтретирати јавност.

Милановић је позвао Пленковића да се другачије понаша, па ће, како каже, имати и другачији третман.

"Нема ту цмиздрења и слињења....", рекао је Милановић.

За неке послове, додао је, треба имати желудац.

"Било би неозбиљно, саможиво, егоцентрично и јадно. Мени су долазили пред врата грлати, силни момци и урлали ми под прозором", казао је Милановић, који је присуствовао Дану града у Славонском Броду.

Са неким од тих људи, каже, данас пије кафу или пиво.

"Разговарамо да видимо где се нисмо разумели. Знате ко их је хушкао? Пленковић и њему слични су ишли да их хушкају. Нека не говори о хушкању, ако је неко хушкач, он је. Кључна ствар је да се јавност тим стварима не сме малтретирати", навео је хрватски председник.

Споменуо је и ранији случај напада на Марковом тргу говорећи да би се нападач, да је хтео да нападне Пленковића, прво распитао да ли је премијер уопште у влади.

"Мени прете такође, и то годинама већ. И у суботу. И шта? Где се пуцало, по коме се пуцало? Није га било, човека није било на послу", подсећа Милановић и додаје: "Може он да продаје маглу, да покушава, али ту сам ја. Радио сам тај посао као и он, то није истина", рекао је.

image