Србија и Балкан

Милатовић: Исправно је што сам дао мандат Спајићу, не желим више да говорим о влади

Ја имам право на свој политички став, рекао је председник Црне Горе
Милатовић: Исправно је што сам дао мандат Спајићу, не желим више да говорим о влади© SLUŽBA ZA INFORMISANJE PREDSEDNIKA CRNE GORE/bs

Председник Црне Горе Јаков Милатовић изјавио је да је то што је мандат за састав владе дао Милојку Спајићу била исправна одлука, донета у складу са Уставом и законима, али да неће говорити о даљем формирању владе.

"Одговорност за формирање Владе је на мандатару и на политичким субјектима који тренутно преговарају. Ја имам право на свој политички став, који износим у интересу и просперитета свих црногорских грађана", казао је Милатовић медијима после састанка са америчким конгресменом Мајком Тарнером.

Милатовић је истакао да је важна демократска транзиција у Црној Гори.

"Једине ствари око којих ја имам снажне ставове су оне које се тичу принципа, а мислим да влада мора да буде направљена на принципима убрзања пута у ЕУ, Црне Горе као кредибилног партнера у оквиру НАТО савеза, и наравно доброг суседа у контексту наше добросуседске политике. То су три кључна принципа наше спољне политике", казао је Милатовић.

Поред тога, како је рекао, важно је и грађани очекују да влада убрза реформе у правосуђу како би се оснажила борба против организованог криминала и корупције.

"Пети принцип је побољшање животног стандарда грађана, за шта се ја снажно залажем", навео је Милатовић.

Говорећи о састанку са америчким конгресменом, Милатовић је казао да је веома задовољан што је угостио америчку делегацију.

"Ово је била прилика да учврстимо пријатељство две земље. Послао сам снажну поруку да је Црна Гора земља у коју САД може имати пуно поверење. Између нас постоји и стратешко партнерство и у оквиру НАТО савеза", казао је Милатовић.

Казао је да је током разговора фокус стављен и на економски дијалог две земље.

image