Србија и Балкан

Петковић: Голоруки Срби не прете миру, показали колико је Курти немоћан

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић истакао је да Аљбин Курти настоји да за свој терор окриви Београд и Александра Вучића
Петковић: Голоруки Срби не прете миру, показали колико је Курти немоћан© TANJUG/STF

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да премијер привремених приштинских власти Аљбин Курти покушава да окриви Београд и председника Србије Александра Вучића "за свој терор".

"Аљбин Курти је, у страху и немоћи пред одлучним и демократским одговором Срба на његово насиље и безакоње, почео да бунца и халуцинира, па за свој терор покушава да окриви Београд и председника Александра Вучића", изјавио је Петковић, саопштила је Канцеларија за КиМ. 

Петковић је истакао да из тог разлога "не види и не чује строге поруке Европске уније да сместа прекине дестабилизацију Косова и Метохије и да приступи формирању Заједнице српских општина".

"Срби су величанственим гандијевским бојкотом и протестом показали свету колико је Курти мали и немоћан и ко је једина претња миру на Косову и Метохији, а боре се, не само за своја људска права, већ и за кредибилитет Европске уније као посредника у бриселском дијалогу, који је обесмишљен Куртијевом бахатошћу", поручио је директор Канцеларије за КиМ.

Како истиче Петковић "не прете миру голоруки Срби, већ шовиниста Курти, који је мислио да ће међународна заједница довека да трпи његово махнитање и претње ратом".

"Нису претња миру српски полицајци који се разоружавају и скидају униформе са ознакама које никад нису доживљавали као своје, нити српски политички представници, судије и тужиоци, који не желе да буду саучесници у насиљу над сопственим народом, већ онај ко влада топузом незаконито и мимо сваког споразума шаље оклопна возила и специјалну полицију тамо где јој није место. Срби су својим громогласним мирољубивим одговором Куртију свима доказали ко је једина и највећа претња миру на Косову и Метохији, а то се види и по данашњим реакцијама међународне заједнице", рекао је Петровић. 

Додаје да би Курти требало да се врати у реалност и да схвати да није свемоћан. 

"Уместо што као опсенар из шешира извлачи непостојеће криминалце и криминализује север, Курти би требало да се врати у реалност и да схвати да није свемоћан као што мисли и да не може да, у тренутку када се читава Европа налази у некој врсти ратне психозе, било коме прети оружаном силом", закључио је директор Канцеларије за КиМ.

image