Србија и Балкан

Абазовић: Још не знамо да ли ћемо подржати Бечића за председника Скупштине

Лидер ГП УРА истиче да нису имали никакав захтев у вези са подршком лидеру Демократа
Абазовић: Још не знамо да ли ћемо подржати Бечића за председника Скупштине© R.R./ATAImages

Председник Грађанског покрета УРА ипремијер Црне Горе у техничком мандату Дритан Абазовић изјавио је да са Демократама тек треба да разговарају о евентуалној подршци лидеру те странке Алекси Бечићу за председника Скупштине.

"Морамо да разговарамо. Ценим господина Бечића, били смо у коалицији на парламентарним изборима. Немамо изјашњење зато што нико од нас то није стављао на дневни ред, нити се о томе причало. Нисмо имали никакав захтев у вези са тим", казао је Абазовић и додао да ће након разговора донети коначну одлуку.

Поводом оптужби из кабинета председника Црне Горе Јакова Милатовића, да је Абазовић, као координатор Министарства спољних послова, мимо знања председника, пријавио да ће предводити државну делегацију на заседању Генералне скупштине УН у Њујорку, иако је ове године, по раније устаљеној пракси ротације, на челу делегације председник државе, објашњава да постоји само једна делегација која иде у Њујорк на заседање и да је предводи Милатовић.

Абазовић наводи да он иде у својству руководиоца Министарства спољних послова а да са њим путују још четири особе и тврди да је Милатовић од почетка био упознат са тим.

"Црна Гора неће имати две делегације него једну. Свака земља биће заступљена са председником или премијером, плус министар спољних послова. То је господин Милатовић знао и добром вољом је постављен на чело делегације. Мислим да је дошло до грешке у споразумевању, јер иде његова делегација, а остали прате министра",  појаснио је Абазовић, пренео је портал РТЦГ.

Он истиче да иде само један тим те да је за Црну Гору добитак што један човек ради и премијерски и посао министра и додаје да да две делегације имају различите обавезе у Њујорку.

image