Србија и Балкан

Абот: Лондон наставља да снажно доприноси Кфору

Још 200 војника из Велике Британије стиже на Косово и Метохију
Абот: Лондон наставља да снажно доприноси Кфоруwww.globallookpress.com © Predrag Milosavljevic/XinHua

Амбасадор Велике Британије у Приштини Николас Абот посетио је базу Бондстил у Приштини и, поводом слања британског војног појачања Кфору, навео да та држава наставља да даје снажан допринос настојању снага НАТО-а да одрже сигурно и безбедно окружење и слободу кретања за све људе на Косову и Метохији.

"Посетио сам камп Бондстил да бих упознао британске војнике из Краљевског пука принцезе од Велса који су на Косову у оквиру редовне годишње вежбе. Они су сада под командом НАТО-а и придружиће им се још 200 војника из Стратешких резервних снага, у наредним данима", навео је Абот на Фејсбуку.

Он је изразио задовољство што "у тешком и забрињавајућем тренутку" за многе људе на КиМ, Велика Британија наставља да даје снажан допринос мандату Кфора, да одржи безбедно и сигурно окружење и слободу кретања за све људе на КиМ.

Раније је Влада Велике Британије саопштила да ће та држава распоредити око 200 војника из 1. батаљона Краљевског пука принцезе од Велса да се придруже британском контингенту од 400 војника који је већ у земљи као део годишње вежбе, након захтева врховног команданта савезничких снага за Европу и одобрења Северноатлантског савета.

Јединица британске војске додељена је команданту НАТО снага на КиМ на посебан захтев врховног команданта савезничких снага за Европу америчког генерала Криса Каволија.

image