Србија и Балкан

Успешна акција Интерпола на северу Србије против илегалних миграција

Aкција која је трајала од 2. до 5. октобра, у организацији Генералног секретаријата Интерпола, дала је одличне резултате и допринела подизању нивоа опште безбедности
Успешна акција Интерпола на северу Србије против илегалних миграција© TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

У Оквиру међународне акције "Хотспот" која је усмерена против илегалних миграција и трговине људима, на територији Суботице и Сомбора контролисано је 516 особа, саопштило је данас Министарство унутрашњих послова.

Како се наводи, акција која је од 2. до 5. октобра, у организацији Генералног секретаријата Интерпола, спроведена у прихватним центрима у Суботици и Сомбору, као и на "дивљим" локацијама које се користе за смештај миграната, дала је одличне резултате, допринела подизању нивоа опште безбедности у тим општинама и потврдила да је Република Србија поуздан партнер у вршењу послова међународне полицијске сарадње.

У акцији "Хотспот" која је усмерена на борбу против илегалних миграција и трговине људима, као и идентификацију илегалних миграната, чланова терористичких организованих криминалних група које се баве кријумчарењем и трговином људима, осим полицијских службеника Интерпола, учествовали су и припадници Управе криминалистичке полиције, Управе граничне полиције, Управе за технику, као и полицијских управа Сомбор и Суботица, додаје се у саопштењу.

image