Србија и Балкан

Шефица УНМИК-а посетила КБЦ Косовска Митровица: Представљена хуманитарна катастрофа

Из управе КБЦ-а су затражили веће ангажовање међународних мисија како би се редовно снабдевали лековима
Шефица УНМИК-а посетила КБЦ Косовска Митровица: Представљена хуманитарна катастрофа© Chris McGrath/Getty Images

Шефица УНМИК-а Каролин Зијаде посетила је Клиничко-болнички центар (КБЦ) Косовска Митровица где је са управом те институције разговарала о катастрофалној хуманитарној ситуацији у којој се налази та установа.

На састанку који је трајао више од једног сата представници КБЦ Косовска Митровица су упознали Зијаде са ситуацијом везаном за несташицу готово свих лекова, као и недостатком кисеоника и на тешко стање са којим се суочавају пацијенти, преноси "Косово онлајн".

Затражили су веће ангажовање међународних мисија како би се болница у Северној Митровици континуирано снабдевала лековима и материјалом потребним за лечење пацијената.

То питање ће бити представљено на предстојећој редовној шестомесечној седници Савета безбедности УН о извештају УНМИК-а, која се одржава 23. октобра у Њујорку.

Подсећамо да је због једностране одлуке премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија да забрани улазак српске робе на територију Косова и Метохије ситуација у КБЦ-у Косовска Митровица алармантна и да прети хуманитарна катастрофа.

image