Србија и Балкан

Куртијева полиција наставља са малтретирањем Срба: Претреси на северу, тврде да су пронашли оружје

Претрес се врши у близини главног моста на Ибру где су поред полицајаца са шлемовим и фантомкама присутни и полицајци у цивилу, као и једно возило Еулекса
Куртијева полиција наставља са малтретирањем Срба: Претреси на северу, тврде да су пронашли оружје© TANJUG/ DOPISNIK KIM/ bg

Заменик директора полиције за регион север Ветон Ељшани изјавио је да су у једном од три солитера, где је у току акција тзв. Косовске полиције, пронађени оружје и експлозивне направе.

Ељшани је прецизирао да су претреси извршени на четири локације на северу Косовске Митровице, на две у Звечану и на једној у Бањској по, како је навео, налогу суда, преноси Радио Контакт Плус.

Он је додао да су на једној од локација, односно у стану у једном од три солитера у северном делу Косовске Митровице, пронађени оружје, муниција и експлозивне направе.

На лице места дошли су припадници јединице за експлозивна средства тзв. Косовске полиције, а како наводи Радио Контакт Плус, очекује се и долазак јединице Кфора за уклањање експлозивних направа.

Ељшани је претходно за Танјуг потврдио да припадници тзв. Косовске полиције изводе полицијску акцију у северном делу Косовске Митровице у вези с догађајима у Бањској 24. септембра и да је у току претрес  стамбене зграде у улици Владе Ћетковића, у близини главног моста.

"За сада нема ухапшених", рекао је Ељшани.

Припадници полиције носе шлемове, поједини имају панцире и фантомке, присутни су полицајци у цивилу, као и једно возило Еулекса.

Локацију су обилазили и припадници Кфора.

У сукобу у Бањској 24. септембра, животе су изгубили троје Срба и један албански полицајац.

image