Србија и Балкан

Ученици из Београда нападнути у Италији: Један матурант лакше повређен

Сви ученици Зуботехничке школе су добро и сутра се враћају у Београд, саопштило је Министарство просвете
Ученици из Београда нападнути у Италији: Један матурант лакше повређен© Tanjug/20th Century Studios via AP

Један ученик четвртог разреда Зуботехничке школе из Београда лакше је повређен испред хотела на екскурзији у Италији, у месту Лидо ди Јесоло, саопштило је  Министарство просвете.

"Ради се о лакшој телесној повреди, указана му је помоћ у здравственој установи, након чега се вратио у хотел", наводи се у саопштењу.

Министарство истиче да су, према добијеним информацијама од директорке школе, инциденту претходиле провокације на плажи између групе младића и ученика Зуботехничке школе, а сукоб се наставио испред хотела.

Додаје се да је о инциденту обавештена италијанска полиција.

У саопштењу се наводи да су сви ученици добро и да се према плану екскурзије враћају сутра у Београд.

Претходно је објављено да је група Албанаца синоћ напала српске ученике који су боравили на екскурзији у Венецији, и да међу нападнутим ученицима има и теже повређених.

Једном дечаку глава је расечена стакленом флашом, те је био на ушивању, док се за једну ученицу сумња да јој је сломљено ребро, објавиле су "Новости"

У Зуботехничкој школи су за РТС потврдили да је повређен један дечак, али да нико није задобио теже повреде. Из школе су за РТС демантовали да је повређена и једна ученица.

image