Србија и Балкан

Тадић: За СДС нема места на листи "Србија против насиља"

Лидер Социјалдемократске странке је рекао да је СДС прихватила минимум услова још пре више недеља, а да су то јуче јавно и поновили
Тадић: За СДС нема места на листи "Србија против насиља"© A.K./ATAImages

Лидер Социјалдемократске странке Борис Тадић саопштио је да их је Мирослав Алексић испред листе "Србија против насиља" обавестио да за СДС нема места на тој листи упркос томе што су јуче јавно позвани да се изјасне, а што су, како је рекао, јавно и урадили.

"Шокирани смо наведеним разлогом да смо прекасно одговорили", навео је Тадић на друштвеној мрежи Икс.

Он је рекао да је СДС прихватила минимум услова још пре више недеља, а да су то јуче јавно и поновили, јер је Алексић рекао да се чека одговор СДС-а.

"Посебно смо шокирани чињеницом да се испоставило да су преговори са Алексићем заправо били преговори о поткупљивању наших функционера посланичким местима да пређу у његову странку, а не стварно преговори о учешћу СДС-а на листи 'Србија против насиља'", навео је Тадић.

Он је оценио да је пропуштена још једна шанса за стварном заједничком борбом и да се поново под окриљем пароле о јединству опозиције, како каже, радило о уништавању опозиционих странака.

Тадић наводи и да је Алексић више пута мењао услове и након што је договор постигнут, али да о томе нису хтели јавно да говоре да не би дискредитовали ову листу, али да "уцене пред којима су се нашли" нису борба против насиља, већ супротно и да више не постоји разлог да ћуте.

"И зато ћемо изнети све детаље преговора који су резултирали преузимањем функционера СДС-а током преговора, недемократским уценама и на крају бесмисленим изговорима. Грађани имају право да знају пуну истину", навео је Тадић.

Он је додао и да су били уверени да је Алексићу циљ јачање опозиције, а не, како је рекао, "изградња сопствене странке закулисним нападањем других опозиционих странака".

"Ток и епилог преговора нас је разуверио да ова листа заиста заступа вредности и циљеве иза којих смо били спремни да станемо", написао је Тадић наводећи да СДС надаље не носи ни трунку одговорности за епилог оваквих одлука листе "Србија против насиља".

Тадић је јуче саопштио да ова странка прихвата да учествује на предстојећим изборима на листи "Србија против насиља", одговарајући јавно, како је навео, на понуду коју је лидер Народног покрета Србије и један од носилаца листе "Србија против насиља" на парламентарним изборима Мирослав Алексић изнео уз објашњење да се чека одговор СДС да учествује на тој листи.

image