Србија и Балкан

Хрватска полиција утврдила идентитет нападача на српски аутомобил код Вуковара

Извршиће се провере и у вези с поступањем полицијских службеника, рекли су из Полицијске управе вуковарско-сремске.
Хрватска полиција утврдила идентитет нападача на српски аутомобил код Вуковара© FOTO TANJUG/ FOTO STA/ TINA

Полицијска управа вуковарско-сремска саопштила је да је утврдила идентитет четворице нападача на аутомобил српских регистарских ознака који се кретао из Вуковара ка Винковцима, док ће се извршити провера хрватских полицајаца који су све то немо посматрали и пустили нападаче да оду, јавља хрватски портал "Индекс".

"Напомињемо да је утврђен идентитет особа са снимка, које се доводе у везу с наведеним незаконитим понашањем, док је криминалистичка истрага због оштећења возила иностраних регистарских таблица у току. Такође, извршиће се провере у вези с поступањем полицијских службеника", рекли су из Полицијске управе вуковарско-сремске.

Хрватски недељник "Новости" објавио је снимак инцидента, а према речима особе која је снимила напад, мушкарци су 18. новембра напали возило са сомборским таблицама, на хрватски Дан сећања на жртву Вуковара.

Очевидац напада рекао је да су младићи, који су се возили у "аудију", нагло променили смер и убацили се у другу траку, где су били путници из Сомбора.

"Убацили су се испред мене, иза возила са српским регистарским ознакама. Тад су почели с гестикулацијом, трубљењем и набијањем на то возило, дали су им до знања да стану. Онда сам схватио да нешто није како треба", рекао је очевидац.

Он је испричао да је из предострожности упалио камеру на мобилном телефону и снимио младиће који су псовали, лупали ауто и откинули ретровизор. На снимку се види и да један од њих носи црну мајицу с грбом Хрватских одбрамбених снага (ХОС).

Пре него што су се младићи вратили у ауто, младић у мајици ХОС, опсовао је "српску мајку" особама из другог аута.

Возач који је снимио инцидент дао је изјаву у полицијској станици у Винковцима. Речено му је да су нападнути студенти из Србије који су ишли у Босну и Херцеговину.

image