Србија и Балкан

Српски генерал Гојко Кнежевић именован за начелника Заједничког штаба Оружаних снага БиХ

Генерал Гојко Кнежевић, који је предлог СНСД-а, на челу ОС БиХ замениће Сенада Машовића коме је мандат истекао пре готово две године
Српски генерал Гојко Кнежевић именован за начелника Заједничког штаба Оружаних снага БиХwww.globallookpress.com © Armin Durgut/ZUMAPRESS.com

Српски генерал Гојко Кнежевић именован је данас на седници Председништва БиХ за начелника Заједничког штаба Оружаних снага БиХ.

На седници која је на захтев бошњачког члана Председништва Дениса Бећировића више пута прекидана због додатних консултација, чланови Председништва постигли су сагласност о именовању Генералског кора, преноси РТРС.

Генерал Гојко Кнежевић, који је предлог СНСД-а, на челу ОС БиХ замениће Сенада Машовића коме је мандат истекао пре готово две године.

На места Кнежевићевих заменика за операције, односно ресурсе, изабрани су Томо Коленда и Мирсад Ахмић.Мирзет Лубеновић је преузео дужност команданта Оперативне команде ОС БиХ, док су за заменике команданта предложени Небојша Бошњак за операције и Здравко Резо за ресурсе.

image