Србија и Балкан

Скандал у Загребу: Деда Мраз узвикивао "за дом спремни" (ВИДЕО)

Најављено покретање поступка и дисциплинске мере против запослених у агенцији која је организовала догађај
Скандал у Загребу: Деда Мраз узвикивао "за дом спремни" (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Alen Gurovic/ZUMAPRESS.com

У божићном трамвају Загребачког јавног превоза (ЗЕТ), мушкарац и жена обучени у Деда Мраза и вилу певали су песму "Чавоглаве" Марка Перковића Томпсона, познатог по фаворизовању усташтва, уз усташке покличе "за дом".

Снимак божићног трамваја у којем се догодио овај перформанс шири се друштвеним мрежама. На снимку се види трамвај у ком су у том тренутку само мушкарац и жена.

Из ЗЕТ-а су потврдили аутентичност снимка и најавили покретање интерног поступка и дисциплинске мере.

"Неугодно нас је изненадио садржај видео-снимка и поступак укључених особа, па је промптно покренута интерна процедура с циљем утврђивања свих околности. Истичемо да се наведени догађај догодио у трамвају који није био на редовној вожњи, већ у повратку у гаражу и у њему ниси били присутни остали путници изузев запослених ЗЕТ-а и аниматора ангажованих преко агенције за ивенте", саопштено је из ЗЕТ-а, пренео је хрватски портал "Индекс".

Зависно од исхода поступка, најавили су да ће предузети одговарајуће дисциплинске мере због понашања својих запослених које, како су навели, није у складу с професионалним и етичким начелима.

Такође ће, додају, размотрити и наставак пословне сарадње с предметном агенцијом која је ангажовала аниматоре, а чије је понашање такође "изашло из професионалних оквира који су регулисани и споразумом о сарадњи".

image