Србија и Балкан

Вучић о дојавама о бомбама: Неће бити одлагања избора, биће хапшења у Србији и другим земљама

Ухватили смо мрежу оних који су правили дојаве о лажним бомбама, сутра или прекосутра биће завршена акција, више лица биће ухапшено у Србији, а и по многим земљама у Европи, то је део психолошког рата против једне земље, поручује председник Србије
Вучић о дојавама о бомбама: Неће бити одлагања избора, биће хапшења у Србији и другим земљама© FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ/ bs

Председник Србије Александар Вучић рекао је гостујући на ТВ Прва да неће бити прекида или продужавања гласања ако буде дојава о бомбама.

"Неће бити никаквог прекида гласања, обезбедићемо сигурност за све људе. Гласање ће трајати од 7.00 ујутру до осам увече, пребројавање ће бити у складу са законом", рекао је Вучић. "Резултат ће бити онакав како грађани Србије буду рекли. Честитаћемо још у 10 увече ако изгубимо изборе у Београду", додао је.

Вучић је рекао и да је ухваћена мрежа људи који су лажно претили бомбама и да је то део психолошког рата против једне земље.

"Ми смо ухватили мрежу оних који су најчешће правили дојаве о лажним бомбама. Сутра или прексутра ће бити окончана акција уз помоћ страних земаља. Део лица је под присмотром и биће приведени. Неки су одавде, неки нису. Биће хапшења у многим земљама Европе због тога", рекао је Вучић.

Протеклих дана учестале су лажне дојаве о бомбама у школама која су честа гласачка места.

image