Србија и Балкан

Патријарх Порфирије у Пећкој патријаршији: Да се Христос усели у срца свих нас

Патријарх Порфирије је у беседи окупљеним верницима поручио да Христос који се у пећини родио претвори срца свих нас у своју пећину и да се усели у наша срца и наше душе

Патријарх српски Порфирије служио је данас у манастиру Пећка патријаршија божићну литургију и поручио да се Христос усели у срца свих нас. Патријарх Порфирије је у беседи окупљеним верницима поручио да Христос који се у пећини родио претвори срца свих нас у своју пећину и да се усели у наша срца и наше душе.

"Да се усели у наша срца и наше душе, најпре овде у ову свету обитељ, а онда и у све нас сабране овде, а онда и у сву нашу браћу и сестре који живе на Косову и Метохији, али и да срца свих људи света постану пећина Христова, да љубав његова, грејући срца свих нас, читавог света, постану основ царства небеског", рекао је Порфирије.

Патријарх је божићну литургију служио уз саслужење архимандрита Данила, јеромонаха Никона и ђакона Драгана Радића и Радомира Врућинића, а присуствовали су верници из свих крајева Косова и Метохије.

Литургији је присуствовала и помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију Милена Парлић. Патријарх Порфирије започео је посету Косову и Метохији 3. јануара, када је стигао у Пећку патријаршију, а пре Божића посетио је и манастир Високе Дечане, манастир Грачаницу, као и Србе у Ораховцу и Великој Хочи.

image