Србија и Балкан

Вучић кинеском амбасадору уручио писмо за председника Сија о Косову и Метохији

Председник Александар Вучић је истакао да се амбасадору захвалио на снажном и недвосмисленом реаговању Министарства спољних послова НР Кине поводом најновијих неодговорних потеза Приштине и честитао председнику Сију Лунарну нову годину
Вучић кинеском амбасадору уручио писмо за председника Сија о Косову и Метохији© TANJUG/ RADE PRELIĆ/

Председник Србије Александар Вучић се састао са кинеским амбасадором Ли Мингом коме је предао писмо упућено председнику Кине Си Ђинпингу, поводом ситуације на Косову и Метохији, али и убрзаног развоја билатералних односа две земље.

"Одличан састанак са амбасадором НР Кине Ли Мингом. Уручио сам му писмо које сам, поводом ситуације на Косову и Метохији, али и поводом убрзаног развоја наших билатералних односа, упутио председнику Сију", написао је Вучић на свом инстаграм профилу. 

Председник је нагласио да је амбасадору захвалио на снажном и недвосмисленом реаговању Министарства спољних послова НР Кине поводом најновијих неодговорних потеза Приштине, јасно усмерених против српског народа на Косову и Метохији.

"Такође, уручио сам и честитку председнику Сију поводом Лунарне нове године, уз најбоље жеље за напредак његове земље и благостање братског кинеског народа", закључио је Вучић.

image