Србија и Балкан

Кина: Проналажење решења на КиМ уз пуно поштовање суверенитета и територијалног интегритета Србије

Подржавамо релевантне стране да постигну обострано прихватљиво политичко решење кроз дијалог у оквиру релевантних резолуција Савета безбедности Уједињених нација, истичу из Министарства спољних послова Кине
Кина: Проналажење решења на КиМ уз пуно поштовање суверенитета и територијалног интегритета Србије© M.M./ATAImages

Портпарол кинеског Министарства спољних послова Ванг Венбин изјавио је да једностране акције приштинских власти не воде решавању косовског питања, додавши да током проналажења решења треба поштовати територијални интегритет Србије.

"Кина сматра да било каква једнострана акција не води решавању косовског питања, нити води регионалном миру и стабилности. Подржавамо релевантне стране да постигну обострано прихватљиво политичко решење кроз дијалог у оквиру релевантних резолуција Савета безбедности Уједињених нација", рекао је Ванг на редовној конференцији за медије, коментаришући одлуку Приштине да забрани употребу динара на Косову и Метохији, објављено је на сајту кинеског Министарства спољних послова.

Он је истакао да током проналажења решења "у потпуности треба поштовати суверенитет, независност и територијални интегритет Србије".

Поред тога, навео је да је потребно заштити право на опстанак и развој становника "свих етничких група на Косову".

image