Србија и Балкан

Делегација Срба са КиМ у Бриселу са Лајчаком о изазовима српске заједнице

Делегација Срба са Косова и Метохије има састанке са Мирославом Лајчаком, посланицима Европског парламента, представницима Европске комисије и држава чланица, као и са другим званичницима
Делегација Срба са КиМ у Бриселу са Лајчаком о изазовима српске заједницеGetty © Michele Spatari/NurPhoto

Kоординатор Националног конвента за Поглавље 35 Драгиша Мијачић је саопштио да чланови Радне групе и делегација Срба са Косова и Метохије бораве у Бриселу, како би званичнике ЕУ упознали изазовима са којима се сусреће српска заједница у Покрајини.

Мијачић је навео да делегација тренутно борави у радној посети Бриселу где има састанке са Мирославом Лајчаком, посланицима Европског парламента, представницима Европске комисије и држава чланица, као и са другим званичницима.

"Срвха посете је упознавање званичника у Бриселу са тренутним изазовима са којима се сусреће српска заједница на Косову и Метохији, као и перспективе дијалога о нормализацији", написао је Мијачић на платформи Икс.

Специјални представник Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак је након састанка са српском делегацијом објавио на мрежи Икс да је "увек задовољство разговарати о актуелним дешавањима у дијалогу  Београда и Приштине и његовим ефектима на српску заједницу на 'Косову'"

image