Србија и Балкан

Си Ђинпинг честитао Дан државности: Кина се радује успесима Србије

Председник Кине поручио Вучићу да су под њиховим заједничким вођством кинеско-српски односи доживели корак напред и истакао да он лично придаје велики значај развоју односа две земље
Си Ђинпинг честитао Дан државности: Кина се радује успесима СрбијеGetty © tephane Cardinale - Corbis/Corbis

Председник Србије Александар Вучић примио је честитку председника Кине Си Ђинпинга поводом Дана државности, у којој наводи да економски развој Србије бележи изванредне резултате и да се њен међународни положај и утицај стално унапређују, као и да се Кина радује оваквим успесима.

"Под Вашим руководством, економски развој и друштвена изградња у Србији бележе изванредне резултате, а животни стандард грађана се непрекидно побољшава. Србија се залаже за независност, а њен међународни положај и утицај се стално унапређују. Као добар пријатељ Србије, Кина се радује оваквим успесима", истакао је председник Кине, наводи се у саопштењу прес службе председника Србије.

Он је истакао да су под њиховим заједничким вођством, последњих година кинеско-српски односи доживели корак напред.

"Наше две земље имају чврсто политичко међусобно поверење и узајамно се подржавају у виталним интересима, а дубина и ширина практичне сарадње се континуирано повећавају, квалитет и ефикасност се стално унапређују, дајући позитиван допринос развоју обе стране, квалитетној заједничкој изградњи 'Појаса и пута' и изградњи заједнице са заједничком будућношћу за човечанство", истакао је Си Ђинпинг у честитки.

Он је навео и да придаје велики значај развоју односа Кине и Србије.

"Спреман сам да са Вама улажем заједничке напоре како бисмо интензивирали размене наше две земље на свим нивоима, продубљивали свеобухватну сарадњу и унапредили кинеско-српско свеобухватно стратешко партнерство на још виши ниво.
Вашој земљи желим просперитет, а народу срећу и благостање", наводи се у честитки председника Си Ђинпинга.

image